Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Indberetning af vildtudbytte

For at sikre bedre indsigt i vildtbestandene har jægere nu pligt til at indberette deres vildtudbytte, hvis de vil indløse jagttegn.

Lov om jagt og vildtforvaltning blev ændret fra 1. januar 2015 for at opnå en højere indberetningsprocent for vildtudbytte. En højere indberetningsprocent bidrager blandt andet til et bedre grundlag for fastsættelse af jagttider. 

Jægere skal derfor indberette vildtudbytte for det foregående jagtår, før de kan få fornyet deres jagttegn. Det gælder også, selvom de ikke var på jagt eller ikke nedlagde noget. Indberet vildtudbyttet på "Mit jagttegn":

Mit jagttegn

Hvis du ikke har indløst jagttegn for jagtåret 2015/2016

Koblingen mellem vildtudbytteindberetning og udstedelse af jagttegn gælder kun for to på hinanden følgende jagtår. Det betyder, at hvis du ikke har indløst jagttegn for jagtåret 2015/2016, vil du uden videre kunne indløse jagttegn for jagtåret 2016/2017. Det samme gælder, hvis det er flere år siden, du sidst har indløst jagttegn. Du kan løbende indberette dit vildtudbytte på Mit jagttegn.

Kommuneoversigt 

Når du indberetter dit vildtudbytte, skal du angive i hvilken kommune, vildtet er nedlagt. Du kan se kommunenumrene i kommuneoversigten: Kommuneoversigt

Vildtudbyttestatistik

Hvert år bliver der udarbejdet en statistik over nedlagt vildt i Danmark. De seneste år har det årlige jagtudbytte været på omkring 2,6 millioner stykker vildt. Rådyr, hare, ræv, fasan, ringdue og gråand er blandt det vildt, jægere hyppigst nedlægger. 

Se vildtudbyttestatistikken på Nationalt Center for Miljø og Energis hjemmeside